Dvori 25, 6276 Pobegi

Obalno zavetišče za živali se nahaja v Dvorih pri Sv. Antonu, na lepo urejenem območju, ki je le nekaj kilometrov oddaljeno od Kopra in hkrati v osrčju istrskega zaledja. Živali, ki so sprejete v zavetišče, so veterinarsko pregledane in pod stalnim veterinarskim nadzorom, kar jim zagotavlja kakovostno oskrbo med začasnim domovanjem.

Naše zavetišče je sodobno opremljena struktura, ki jo sestavljajo velike in ograjene zunanje površine, ogrevani oziroma hlajeni objekti z boksi in sobami za živali, izolatorij, ločeni prostori za živali v karanteni, pralnica za živali, ambulatni prostor, sprejemna pisarna, skladišče in sanitarije.

Izvajalec javne službe na področju zaščite živali in upravitelj Obalnega zavetišča je Javno podjetje Marjetica Koper. V okviru javne službe se zagotavlja sprejem prijav o zapuščenih živalih, veterinarska pomoč zapuščenim živalim, ulov, prevoz in namestitev ter oskrba zapuščenih živali v zavetišču, skrb za iskanje skrbnikov teh živali ter oddajo novim lastnikom. Vseskozi se vodi tudi ažurna evidenca registra psov. Zagotavlja se tudi veterinarsko – sanitarni red v zavetišču in vodenje zbirk podatkov v obsegu in na način, ki je določen s pravilnikom o pogojih za zavetišča za zapuščene živali.

Območje izvajanja javne službe obsega območje Mestne občine Koper, Občine Ankaran, Občine Izola in Občine Piran.

Obalno zavetišče za zapuščene živali
Dvori 25, 6276 Pobegi

Upravitelj: Marjetica Koper d.o.o. – s.r.l.
Telefon: 05 66 33 766
Elektronski naslov: zavetisce@marjeticakoper.si

Vodja zavetišča: Elen Pejić, dr. vet. med.

URADNE URE* (za posvojitve, po dogovoru)

Ponedeljek in sreda, od 12. do 16. ure
Torek, četrtek, petek in sobota, od 10. do 14. ure
Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

*Uradne ure zavetišča so namenjene vsem vašim vprašanjem o posvojitvah, ogledih, sprehodih, izlovih, kastracijah in sterilizacijah prostoživečih mačk in ostalih splošnih zadevah. Ob predvidenem obisku zavetišča je obvezna predhodna najava prek telefonske številke 05 66 33 766. V času, ko ni uradnih ur, je telefonska številka namenjena izključno za nujne intervencije (izgubljeni, zapuščeni ali poškodovani psi in mačke).

DEŽURNA IN INTERVENCIJSKA ŠTEVILKA: 05 66 33 766

Na podlagi potrditve in sprejema cenika s strani Sveta zavetišča za zapuščene živali v Sv. Antonu na 2. redni seji dne, 7.9.2021, Marjetica Koper, d.o.o.- s.r.l. kot izvajalka javne službe na področju zaščite zapuščenih živali in upravljavka zavetišča za območje Občine Piran, Občine Izola, Mestne občine Koper in Občine Ankaran objavlja cenik storitev zavetišča kot sledi v nadaljevanju. Cene veljajo od dne, 8. 9. 2021, dalje.